Puhelin: +358 50 487 2559

Sähköposti: miia.hapuoja@bethics.fi

“Minua ajaa eteenpäin se perusajatus, että yritysten vastuullisuus ei kasva puheen, vaan tekojen kautta. Oma konsultointini perustuu nimenomaan niiden konkreettisten tekojen löytämiseen, joilla asioita viedään parempaan suuntaan.”

Olen ollut etulinjassa ratkomassa haasteita, jotka liittyvät eettiseen, moraaliseen ja sosiaaliseen yritysvastuuseen. Olen nähnyt käytännön haasteet hyvien aikeiden toteuttamisen tiellä, ja ristiriidan oikein tekemisen ja nopeasti tekemisen välillä. Olen ollut johtamassa ja suunnittelemassa toimenpiteitä, joilla nämä haasteet ja ristiriidat tasapainotetaan.

Olen toiminut sosiaalisen vastuun, ihmisoikeusvaatimusten sekä HR:n kansainvälisissä asiantuntija- ja johtotehtävissä (Nokia, Microsoft, Huhtamäki) vuodesta 2006 lähtien. Työ on pitänyt sisällään strategiatyötä, sosiaalisen riskin arvioita, lukuisia sosiaalisia auditointeja (SA8000) sekä koulutuksia. Erityisen palkitsevaa on ollut työ liiketoiminnan keskellä tehtaissa ja osto-organisaatioissa käytännön vastuullisuustoimenpiteiden parissa.

Työn ulkopuolella olen intohimoinen laitesukelluksen harrastaja ja amatööritason sukelluskuvaaja. Kesällä hoidan siirtolapuutarhapalstaani, jonka kasvihuoneessa kasvaa aina vähintään tomaatteja, kurkkuja ja chilejä.